Pages

Sunday 17 November 2013

Που πάμε αδέλφια;


Ο Λαστιχάρης σήμερα αλλάζει ύφος για να σχολιάσει τα τεκτενώμενα στην εταιρεία. Τα όσα αναφέρονται πιο κάτω είναι αποτέλεσμα έρευνας σε δημόσιες βάσεις δεδομένων όπως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, η Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας και το Stockwatch.

Εκ των πραγμάτων, θεωρώ ότι η διάδοχη κατάσταση  όπως διαμορφώνεται σε σχέση με την προεδρία της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ είναι μη αναστρέψιμη και ο Πρόδρομος Πετρίδης το Δεκέμβριο θα είναι πρόεδρος της Εταιρείας

Θέλω όμως κάποιος να μου εξηγήσει, με ποιό τρόπο και με ποιά λογική βρέθηκε ο Πρόδρομος να διεκδικεί την Προεδρία. Ίσως τα σαΐνα του αποελ τοτ νετ να μπορούν να με βοηθήσουν σχετικά, αφού εδώ και καιρό υποστηρίζουν με ιδιαίτερο σθένος την εν λόγω υποψηφιότητα, ενώ την ίδια ώρα καταφέρονται με μένος κατά του Φοίβου.

Ως τροφή σκέψης, παραθέτω πιο κάτω κάποια γεγονότα:

Στις 22/05/2008 εκδόθηκε διάταγμα παραλαβής της περιουσίας του Πρόδρομου. Μπορείτε να βρείτε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Τι σημαίνει όμως "διάταγμα παραλαβής"; Η τελευταία παράγραφος του διατάγματος αναφέρει:



“Κατά συνέπεια, εκδίδεται διάταγμα παραλαβής της περιουσίας του χρεώστη.  Ο χρεώστης, με την επίδοση σε αυτό αντιγράφου του διατάγματος, να παρουσιαστεί στον Επίσημο Παραλήπτη, ο οποίος καθίσταται παραλήπτης της περιουσίας του”




Όπως ήταν φυσικό ο Πρόδρομος εφεσίβαλε την απόφαση αυτή. Το Ανώτατο Δικαστήριο στις 18/03/2011 απέρριψε την εν λόγω έφεση. Η απόφαση του Ανωτάτου επισυνάπτεται στον πιο κάτω σύνδεσμο:


Σημειώστε ότι οι πιο πάνω δικαστικές αποφάσεις είναι δημόσιες πληροφορίες, δημοσιευμένες στην σελίδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. 

Η επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 26/07/2013 αναφέρει ότι το διάταγμα παραλαβής, έχει ακυρωθεί λόγω του ότι έχουν περάσει 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης του. Κοινώς, επειδή είμαστε η χώρα της παττίχας, ο επίσημος παραλήπτης της δημοκρατίας δεν ασχολήθηκε να παραλάβει την περιουσία του Πρόδρομου και κατ' επέκταση το διάταγμα έχει ακυρωθεί. Μπορείτε να βρείτε την δημοσίευση της Γκαζέττας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

http://www.cygazette.com


Ο λόγος ακυρώσεως του διατάγματος καταδεικνύει ότι οι πιστωτές του Πρόδρομου μπορούν να αποταθούν και πάλι στο δικαστήριο για την έκδοση άλλου διατάγματος παραλαβής, αν δεν εξοφληθούν. Μόνο εγώ βλέπω την συνάρτηση των γεγονότων;


Κοντός ψαλμός αλληλούια, ο κύριος Πετρίδης εγλίτωσε παρά τρίχα την πτώχευση ενώ ο κίνδυνος να πτωχεύσει στο προσεχές μέλλον είναι ορατός. Συν τω χρόνω ο κύριος Πετρίδης, πάει καρφωτός για την προεδρία της Εταιρείας. 

Θεωρώ περιττό να κάνω οποιαδήποτε αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Φωτίου – παραπέμποντας σας ευγενικά στις ενδεικτικές οικονομικές καταστάσεις της CHAPO για το 2012 που βρίσκονται στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Ακόμα και πρωτοετής φοιτητής της νομικής γνωρίζει ότι, πτωχεύσαντες αποτρέπονται ρητά από τον νόμο από το να κατέχουν θέση διευθυντή εταιρείας (βλέπε άρθρο 179 κεφαλαίου 113 του περι Εταιρειών νόμου). Κατ’ επέκταση, υπάρχει το ενδεχόμενο στο προσεχές μέλλον να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση όπου η εκλογή του Πρόδρομου ως πρόεδρος θα είναι νομικά παράτυπη και άκυρη.

Παράλληλα αφού ο Προδρομος ενδέχεται να πτωχεύσει, διερωτούμαι πως θα βάλει χρήματα στο ΑΠΟΕΛ μας. Ακόμα και αν βάλει κάποια λεφτά, ο διαχειριστής της ενδεχόμενης πτώχευσης του μπορεί να αποταθεί στο δικαστήριο και να απαιτήσει από τον αποδοχέα (τον ΑΠΟΕΛ) να αποκαταστήσει την οικονομική θέση του πτωχεύσαντα οσάν η καταβολή χρημάτων να μην έγινε ποτέ. Δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να επιστρέψει τα όποια χρήματα μπορεί να του καταβληθούν από τον Πρόδρομο. Εν συντομία μπορεί να βρεθούμε να χρωστούμε και από πάνω!

Επίσης η ρευστότητα της κατάστασης και η διοικητική αστάθεια, δημιουργεί προοπτικές για καταστάσεις οι οποίες θεωρώ ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία:

1) Το ΑΠΟΕΛ να λειτουργήσει ως "πλυντήριο". Όπως όλες οι καλές ομάδες ανά το παγκόσμιο, μπορούμε να γίνουμε και 'μεις ένα πρωτοκλασάτο πλυντήριο που εν θα αφήνει καμία τάτσα πάνω στα πενηντάευρα.

2) Το ΑΠΟΕΛ να γίνει ο κουκουμάς της εκάστοτε διοίκησης. Το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, με τις εκθέσεις της KPMG για τα έσοδα από τα καπελάκια και τα έσοδα του αγώνα με την Herta, θα έπρεπε να μας προβληματίζουν σοβαρά.

3) Η ανυπαρξία διοικήσης να επιτρέψει σε συγκεκριμένους καλοθελητές, μεγαλομέτοχους, να εκμεταλευτούν την όποια οικονομική ευρωστία και τα περιουσιακά στοιχεία του ΑΠΟΕΛ προς ιδίο όφελος. Στην συγκεκριμένη κατηγορία εμπίπτουν μεγαλομέτοχοι που οφείλουν εκατομύρια προς την Εταιρεία (βλέπε LTV) ενώ σε άλλη κατηγορία κατατάσσονται μεγαλομέτοχοι οι οποίοι έχουν δεσμεύσει την Εταιρεία σε συμφωνίες που στερούνται της όποιας οικονομικής λογίκης (βλέπε τηλεοπτικά δικαιώματα - πάλι LTV). Δεν πρέπει επίσης να αγνοούμε πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμα και για μεγαλομέτοχους που γλυκοκοιτάζουν την έκταση στην Κοκκινοτριμυθιά.

Μακάρι να εν που εζαοτζοιμήθηκα εψές και έπιαν με το παράπονο και παραμιλώ. Μακάρι να έσιει κάτι που αγνοώ. Μακάρι να είμαι μαννός και εν καταλάβω. Μακάρι...μακάρι...μακάρι....

Μπορεί να είμαι πολλά ρομαντικός να πιστέυκω ότι εννα καταφέρουμε να εύρουμε πρόεδρο που θα είναι και θα φαίνεται τίμιος (σαν την γυναίκα του Καίσαρα). 

Αλλά γυρίζει μου να νιώθω ότι κάτι εν πάει καλά. Γυρίζει μου να νιώθω ότι εννα καταχτούμε και 'μεις στην σαθρή κατηγορία των ποδοσφαιρικών ομάδων με τους ύποπτους προέδρους.

Τι προσπαθούν να σου κάμουν ρε ΑΠΟΕΛιν μου; 

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση....

Στις επάλξεις αδέλφια!

No comments:

Post a Comment